Csízió

Csízió (160)

2012. november 01. csütörtök, 14:40

Válási feltételeit:

IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

 

semmit nem akar tőlem, hanem 1 hónap felmondási időt kér a válás előtt. Azt kérte, hogy ez alatt a hónap alatt, mindketten tegyünk úgy, mintha normális életet élnénk, amennyire lehetséges. Az indokai egyszerűek voltak: a fiunknak 1 hónapon belül lesz a vizsgája és nem akarja összezavarni a tönkrement házasságunkkal. Ez számomra elfogadható volt. De volt még valami, megkért, hogy idézzem fel, ahogy az esküvőnk napján a karjaimban bevittem a hálószobába. Arra kért, hogy ez alatt az egy hónap alatt, minden nap, reggelente a karjaimban vigyem ki a hálószobából az ajtó elé. Azt gondoltam, kezd megőrülni. Csak azért, hogy az utolsó napokat elviselhetővé tegyem, beleegyeztem a furcsa kérésébe. Elmondtam Jane-nek a feleségem válási feltételeit. Ő hangosan nevetett és azt gondolta ez abszurdum. Nem számít milyen trükköt alkalmaz, szembe kell néznie a válással, jegyezte meg gúnyosan.
Semmiféle testi kapcsolatom nem volt a feleségemmel, mióta bejelentettem, hogy el akarok válni. Úgyhogy amikor az első nap kivittem, mindketten olyan sutának tűntünk. A fiunk tapsolt mögöttünk, apu a karjaiban tartja anyut. A szavai fájdalmat okoztak nekem. A hálószobából a nappaliba, majd az ajtóhoz, több, mint 10 métert sétáltam vele a karjaimban. Ő becsukta a szemét, és gyengéden azt mondta, ne mondj semmit a fiunknak a válásról. Én bólintottam, kissé dühös voltam. Letettem az ajtón kívül. Ő elment a buszhoz, ami a munkába viszi. Én egyedül vezettem az irodáig. A második napon mindketten lazábbak voltunk. Ő nekidőlt a mellkasomnak. Éreztem a blúzának illatát. Rájöttem, hogy hosszú ideje nem néztem meg alaposan ezt a nőt. Rájöttem, hogy nem fiatal már. Halvány ráncok voltak az arcán, a haja őszült! A házasságunk komoly áldozatot követelt tőle. Egy percig azon gondolkodtam, mit tettem vele. A negyedik napon, amikor felemeltem, úgy éreztem, hogy visszatért egyfajta meghittség. Ez az a nő, aki 10 évet adott nekem az életéből. Az ötödik és hatodik napon, úgy éreztem a meghittség érzése megint erősödött. Jane-nek nem beszéltem erről. Egyre könnyebbé vált a karjaimban vinni, ahogy telt a hónap. Talán a mindennapos edzések megerősítettek.
Egy reggelen válogatott mit vegyen fel. Felpróbált jó pár ruhát, de nem talált egyet sem, ami ráillett volna. Mszerelem2ajd sóhajtott, minden ruhám kinyúlt. Hirtelen rájöttem, hogy milyen vékony lett, ez volt az oka, hogy egyre könnyebben tudtam őt vinni. Hirtelen megértettem ... óriási fájdalmat és keserűséget halmozott fel a szívében. Öntudatlanul nyúltam feléje és megérintettem a fejét. A fiunk ebben a pillanatban lépett be és azt mondta, Apu itt az idő, hogy kividd anyut. Számára, hogy látta az apját karjaiban kivinni az anyját, élete fontos részévé vált. A feleségem jelezte a fiunknak, hogy jöjjön közelebb és szorosan megölelte. Én elfordítottam az arcom, mert féltem, hogy az utolsó pillanatban meggondolom magam. Ezután a karjaimban tartottam, kisétáltam a hálószobából, keresztül a nappalin, az előszobába. A karjai lágyan és természetesen pihentek a nyakam körül. Szorosan fogtam őt, pont olyan volt, mint az esküvőnk napján. De a sokkal könnyebb súlya elszomorított.
Az utolsó napon, mikor a karjaimban tartottam, alig tudtam megtenni a lépéseket. A fiunk elment az iskolába. Szorosan tartottam őt és azt mondtam neki, nem is vettem észre, hogy az életünkből hiányzott a meghittség, az intimitás. Elvezettem az irodáig ... gyorsan kipattantam a kocsiból, anélkül hogy az ajtókat lezártam volna. Attól féltem, ha bármennyit is késlekedek, meggondolom magamat. Felsétáltam az emeletre. Jane kinyitotta az ajtót és azt mondtam neki: Sajnálom Jane, nem akarok elválni. Csodálkozva rám nézett, és megérintette a homlokomat. Lázas vagy? Kérdezte. Elvettem a kezét a fejemről: Sajnálom Jane, ahogy mondtam, nem válok el. A házasságom talán azért volt unalmas, mert nem értékeltük életünk apró részleteit, nem azért mert már nem szerettük egymást. Rájöttem, hogy attól kezdve, hogy az esküvőnk napján karjaimban vittem haza, egészen addig kellene a karjaimban tartani, míg a halál el nem választ minket. Jane hirtelen magához tért. Hangosan felpofozott, majd bevágta az ajtót és zokogásban tört ki. Lesétáltam a földszintre és elhajtottam.

Az útba eső virágboltban rendeltem egy csokor virágot a feleségemnek. Az eladólány kérdezte, mit írjon a kártyára. Mosolyogtam és azt írtam: Minden reggel a karjaimban viszlek ki, míg a halál el nem választ. Azon az estén mikor hazaértem, virág a kezemben, arcomon mosoly, felrohantam az emeletre, azért, hogy a feleségemet az ágyban találjam - holtan. A feleségem hónapokig harcolt a RÁKkal és én annyira el voltam foglalva Jane-nel, hogy észre sem vettem. Tudta, hogy hamarosan meg fog halni és meg akart menteni bármiféle negatív reakciótól a fiunk részéről, ha végig visszük a válást. Legalább a fiunk szemében én egy szerető férj vagyok.

Életetek apró részletei amik igazán számítanak egy kapcsolatban. Nem a ház, nem a kocsi, tulajdon, pénz a bankban. Ezek csak előmozdítják a boldogságot, de önmagukban nem adhatnak boldogságot. Szóval találj időt, hogy a házastársad barátja légy és tegyétek meg azokat az apró dolgokat egymásért, amik meghittséget, intimitást eredményeznek.
Legyen valóban boldog házasságotok!


2012. november 01. csütörtök, 14:28

Történet az igaz szerelemről

Írta: internet

szerelem2Ez egy történet, ami állítólag 2004 óta emailben és most már a közösségi médiákban is kering, nem tudni ki az eredeti szerzője.

Amikor aznap este hazaértem, a feleségem felszolgálta a vacsorát, megfogtam a kezét és azt mondtam, "Szeretnék valamit elmondani". Ő leült és csendben evett. Megint láttam a fájdalmat a szemében. Hirtelen nem tudtam, hogyan nyissam ki a számat. De muszáj volt vele tudatnom, min gondolkodtam. El akarok válni. Hoztam fel a témát nyugodtan. Nem tűnt idegesnek a szavaim hatására, helyette inkább lágyan megkérdezte, miért? Kikerültem a kérdést. Ez feldühítette. Félredobta az evőpálcikákat és rám üvöltött, te nem vagy igazi férfi! Azon az éjjelen nem beszéltünk egymással. Ő sírdogált. Tudtam, hogy rá akar jönni, mi történt a házasságunkkal. De nem igazán tudnék neki kielégítő választ adni, én már Janet szeretem, nem őt. Nem vagyok már szerelmes belé. Csak sajnáltam! Mély bűntudattal, felvázoltam egy válási szerződést, amiben az állt, hogy megtarthatja a házat, a kocsit, és a cégem 30 %-át. Rápillantott, majd darabokra tépte. A nő, aki 10 évet töltött velem az életéből, idegenné vált számomra. Sajnáltam, hogy elvesztegette az idejét, forrásait, energiáját, de nem tudtam visszavonni, amit mondtam, hogy én már Janet szeretem. Végre hangosan sírt előttem, ami pontosam az volt, amire számítottam. Hogy sírni láttam egyfajta megkönnyebbülést jelentett számomra. A válás ötlete, ami már hetek óta kínzott, szilárdabbnak és tisztábbnak tűnt most.

Másnap nagyon későn értem haza és láttam, hogy valamit ír az asztalnál. Nem vacsoráztam, hanem egyenesen aludni mentem és nagyon gyorsan elaludtam, mert fáradt voltam a Jane-nel töltött eseménydús nap után.
Amikor felébredtem, még mindig ott ült az asztalnál és írt. Nem érdekelt, úgyhogy megfordultam és aludtam tovább. Reggel megmutatta a válási feltételeit:

Folytatás ...

2012. szeptember 12. szerda, 13:06

Maradj a helyeden!

hajocsavarAz emberi test Isten csodálatos alkotása. Egyetlen testrészünk sem felesleges. Miképpen egy hatalmas szerkezetben egyetlen kis csavarnak is megvan a maga szerepe.
Az alábbi történet is erről beszél:
A kis csavar egy volt a sok százezer közül. Két vaslemezt szorított egymáshoz a hatalmas hajón. Egy nap megszólalt:
- Elég kényelmetlen helyem van itt. Egy kicsit kinyújtózom, nekem is jár egy kis pihenés…
A környező csavarok kétségbeesetten üvöltöttek rá, amikor meghallották, hogy lazítani akar egy kicsit.
- Megőrültél, kiscsavar? Ha elengeded a két vaslemezt, mi kettészakadunk!
A vasgerendák nem hittek a fülüknek:
- El ne engedjétek a lemezeket, mert akkor megingunk mi is!
Szélvészként terjedt el a hír az egész hajón:
- A kiscsavar forgat valamit a fejében!
Mindenki megijedt. A hatalmas hajótest még a gondolattól is remegni kezdett: a kiscsavar kieshet a lyukból…
A vékony és vastag vaslemezek, a hajóbordák, a vasgerendák üzenetet küldtek a kiscsavarnak:
- Nagyon kérünk, légy szíves és maradj nyugodtan! Ha te lazítasz, veszélybe kerül az egész hajó, egyikünk sem fogja elérni a kikötőt! Ne tedd ezt velünk!
Ez hízelgett a kiscsavar büszkeségének. Eddig eszébe sem jutott, hogy ő mennyire fontos a többiek számára. Visszaüzente:
- Maradok, ahol vagyok!…

Kis csavarnak látod magad a gyülekezetedben, a családodban, a munkahelyeden, településed közösségében?
Maradj a helyeden, és tedd azt, amit rád bízott az Úr!
Attól se többet, se kevesebbet!

2012. augusztus 14. kedd, 12:42

10 évesek lettünk!

Írta: vi-l-ma

szulinap
A honlap első gyülekezeti híre 2002. szeptember 1-jén íródott, a címe: " Elindult a vbma.hu ". Gyülekezetünk honlapja 10 éve működik, és igyekszik folyamatosan megújulni, friss hírekkel, tartalmakkal, új menüpontokkal bővülni. A több mint 400 gyülekezeti híreinkről szóló cikk áttanulmányozásával az olvasó láthatja a Váci Baptista Gyülekezet elmúlt időszakát, szolgálatait, örömeit, bánatait. A lelki életünk biztosan megújul, ha végighallgatjuk a több mint 200 igehirdetést. A képeket nézegetve pedig sokszor mosolyt csal az arcunkra, hogy miképpen is néztünk ki 10 éve, és jé, hogy megnőttek a gyerekek!

Hálásak vagyunk Istennek, hogy az interneten keresztül is terjedhet az evangélium, lehetősége van gyülekezetünknek egy honlap működtetésére!

Szeretnénk továbbra is végezni feladatunkat, és bátorítani kicsiket és nagyokat, hogy segítsenek ebben a folyamatban! Aki tevékenyen szívesen résztvenne ebben, azt kérjük, hogy írjon a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre, és ide várjuk építő kritikák megfogalmazását is! Smile

"Adjatok hálát neki, áldjátok nevét!
Mert jó az Úr, örökké tart szeretete,
és hűsége nemzedékről nemzedékre."

(100. Zsoltár 4b-5)

2012. június 22. péntek, 06:54

A Mosoly értéke

Írta: D. Carnegie
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter
mosoly"Semmibe se kerül, de sokat teremt.
Gazdaggá teszi azokat, akik kapják
és nem juttatja koldusbotra azokat, akik adják.
Egy pillanatig él csak, de emléke néha örökké megmarad.
Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle,
és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.
Táplálja a jóakaratot az üzleti életben,
boldogságot teremt az otthonban, és mindenütt a barátság biztos jele.
Pihenés az elfáradt embernek, napfény a csüggedőknek,
világosság a szomorkodónak
és a természet legnagyszerűbb ellenszere a bajokkal szemben.
Nem jelent földi javakat senki számára: nem lehet megvenni, elkérni,
kölcsönadni vagy ellopni - csak önként lehet odaadni.
Ha valaki már túl fáradt ahhoz, hogy mosolyogni tudjon,
akkor legalább te nézz rá derülten.
Senkinek nincs annyira szüksége a mosolyra,
mint annak, aki maga már nem tud mosolyogni!
Ha meg akarod kedveltetni magadat az emberekkel, akkor
MOSOLYOGJ!"


2012. május 13. vasárnap, 07:40

Valaki Más

IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

Fájó szívvel tudatjuk, hogy
Valaki Más
Testvérünk váratlanul meghalt.

gyasztavirat

Hirtelen távozása mindnyájunkat mélyen megrendített. Gyülekezetünk legmegbecsültebb tagjai közé tartozott. Valaki Más testvér nagy űrt hagy maga után, amit aligha tud majd más betölteni. Évek óta hűséges tagja volt gyülekezetünknek, és többet tett, mint amennyit egy embertől elvárhatunk. Ha valamit el kellett intézni, ha valahol segítségre volt szükség, ha valaki panasza meghallgatásra várt, akkor rendszerint s egyhangúan ez volt a válasz: "Majd Valaki Más megteszi!" Amikor önkéntes segítőket kerestek, akkor ő készségesen jelentkezett. Valaki Más csodálatra méltó ember volt, néha több, mint ember. Mégis egy Valaki nem tehetett meg mindent. Az igazat megvallva: túl sokat vártunk el Valaki Más-tól.
(Vajon ki lesz Valaki Más utóda? Ki lép az örökébe a gyülekezetben?...)

 


2012. április 16. hétfő, 14:26

Keresztény nyelvtan

IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

nyelvtanEgy öreg keresztény, egyszer tanítást tartott a "keresztény grammatika" témaköréből, ahogyan ő nevezte, amelynek során oktatását a következő szavakkal kezdte:
" Az iskolában valamennyien tanultátok, hogy az első személy az "én", a második a "te", a harmadik pedig az "ő".
A keresztény grammatikában ez alapvetően hibás. Ott minden fordtíva van.
Az első személy az "Ő", vagyis Isten, a második személy a "te", vagyis a felebarátunk, - és az "én" pedig egészen a végére kerül, mint aki harmadik a sorban.
Ezt a nyelvtant mi még távolról sem tanultuk meg."

Forrás: Vetés és aratás 2011/1.szám

2012. április 06. péntek, 07:18

A fullánk

Írta: Mai Ige
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

darazs2Egy apa és a fia egy gyönyörű tavaszi napon éppen vidéken autózott, amikor egy méh hirtelen berepült az autó ablakán. A fiú allergiás volt a méhcsípésre, ezért szörnyen megrémült. Az apa gyorsan elkapta a méhet, a markába zárta, aztán újból elengedte. A fiú borzasztóan rettegett, ahogy a méh körülötte zümmögött. Apja ekkor újra kinyújtotta a kezét, és a tenyerét mutatta a fiának. Ott volt húsába fúródva a méh fullánkja. "Látod?" - kérdezte az apja. "Nem kell már félned.
Hagytam, hogy engem csípjen meg".


Húsvét üzenete ez: ha hiszel, nem kell többé félned a haláltól, mert Krisztus már meghalt és feltámadt. A fullánk el lett távolítva. A halál nem vég, csupán kezdet!

Forrás: Mai Ige (író: Bob Gass; www.maiige.hu)

2012. április 02. hétfő, 20:51

Húsvét üzenete

IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

husvet4

Forrás: www.lydia.hu

2012. március 18. vasárnap, 13:27

A néma prédikáció

IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

kandallo1Egyszer egy rendszeresen gyülekezetbe járó testvér elmaradt az istentiszteletekről. Néhány hét eltelte után a lelkipásztora meglátogatta.
Hűvös este volt. A pásztor otthon találta emberünket, aki a lobogó kandalló mellett üldögélt, egyedül. Sejtve a látogatás okát, az üdvözlő szavak után a pásztort a kandalló közelében levő kényelmes székbe ültette, s figyelmesen várt. A pásztor azonban, bár kényelmesen elhelyezkedett, nem szólt egy szót sem. A síri csendben az égő fadarabokat nyaldosó lángnyelveket figyelte. Néhány perc múlva a piszkavassal megfogott egy vidáman lángoló fadarabot és a tűzfészekből kiemelve a kandalló szélére helyezte, majd visszaülve székébe, tovább hallgatott. A vendéglátó is némán, elmélkedve figyelte a történteket. Miután a kiemelt fadarab égett egy darabig, lángja egyre zsugorodott, egy utolsót lobbant, majd kialudt. Kihűlt, halott fadarab lett, meglepő gyorsasággal.
Egy szó sem hangzott el a köszönés óta. A pásztor az órájára nézett, s látta, hogy itt az ideje, hogy elköszönjön. Lassan felállt, megfogta a kihűlt, szenes fadarabot és visszatette a tűz közepébe. Az pedig azonnal lángra lobbant a körülötte levő lobogó fa és széndaraboktól körülvéve.
Amikor a pásztor az ajtóhoz ért, vendéglátója könnyes szemmel ezt mondta: „Köszönöm a látogatást, különösen is a tüzes prédikációt. Vasárnap ott leszek a gyülekezetben!”

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
4. oldal / 12

Menü

A perc igeverse

Veled a rablóknak is nekirontok, ha Isten segít, a falon is átugrom.
Sámuel II. könyve 22:30

Programok röviden

2018.01.11. csütörtök 18:00
Bibliaóra
Igehirdető: Meláth Attila

2018.01.14. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila

2018.01.14. vasárnap 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Merényi Zoltán

2018.01.18. csütörtök 18:00
Bibliaóra 
Igehirdető: Meláth Attila

2018.01.21. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila

2018.01.21. vasárnap 18:00
Ökumenikus Istentisztelet
Evangélikus templomban

2018.01.25-26. csütörtök-péntek 18:00
Ökumenikus Istentisztelet
Igehirdető: vendég

2018.01.28. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila

2018.01.28. vasárnap 18:00
Ökumenikus Istentisztelet
Refomátus templomban

2018.02.01. csütörtök 18:00
Bibliaóra 
Igehirdető: Meláth Attila

2018.02.04. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Úrvacsora

2018.02.04. vasárnap 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
BVSZ vasárnap

2018.02.08. csütörtök 18:00
Bibliaóra 
Igehirdető: Merényi Zoltán

2018.02.10. szombat
Fiatal Felnőttek Konferenciája
Előadó: Téglási Lajos

A gyülekezet részletes programjának
excel táblázata xlsxide kattintva tölthető le
(2017.dec.-2018.ápr)


 

Követés

face_small
twit