Híreink
2017. január 09. hétfő, 09:30

Óév- búcsúztató 2016. december 31

Írta: írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

2016 oevA 2016-s évet az esti istentisztelet keretein belül zártuk közösségi szinten.
Meláth testvér V.Mózes 8:2-10 alapján szólt: lassan vége az évnek. Ki éltetett bennünket? Isten, vagy úgy gondoljunk, hogy önmagunk? Jó visszagondolni, számba venni az évben történteket, az áldásokat. A nehéz napok is áldásul szolgálnak, hiszen ekkor derülhet ki, hogy mi van a szívünkben és ez lehetőséget ad az átértékelésre. A pusztaság után Isten a jó földre viszi övéit. Mind a két helyzetnek van kisértése: megtagadhatjuk, vagy elfelejthetjük Istent. Bármilyen helyzetben, állapotban vagyunk ill. voltunk az évben, lássuk meg minden mögött Istent, az Ő szeretetét, gondoskodását, megtartását.
Hálaadó szolgálatok hangzottak el Fodor Máriától (vers), bizonyságtételek az idén bemerítkezők hozzátartozóitól: Tóth Zoltántól, Nemeshegyi Balázstól, Csáki Krisztinától, Józsa Miklóstól, Meláthné Katitól, Győri Attilától, majd a házicsoport áldásáért Prohászka Marikától.
A zenei szolgálatot az ifjak egy csoportja végezte. Otthonainkban, különböző csoportokba szerveződve köszönthettük az új évet.

Tovább a képekre!

2017. január 06. péntek, 08:32

2016. karácsony

Írta: írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

kariAz adventünk beteljesedett:eljött karácsony napja, Jézus megszületett!
A délelőtti alkalmon a felnőttek ünnepeltek. Meláth testvér a Lukács evangéliuma alapján szólt: bár Jézus jászolba született, de királyi gyermek, a Dávid házából való. Jézus születésével megváltozott a pásztorok, de József és Mária élete is. A pásztorok elhatározásra jutottak: elmentek Betlehembe és onnan továbbvitték a jó hírt. Mi is ragaszkodjunk Isten valóságához.. Ne féljünk, mert Isten ma is a világ Ura. Legyünk hűséges imádkozók, követők, küldhető küldöttek. Néhány szolgálat is elhangzott: Cserepka Dániel (vers), Csáki Attila, Cserepka Sándor, Széllné Feik Szilvia (bizonyságtétel).
Délután a gyermekek karácsonya következett.
A csoportok verssel, jelenetekkel készültek. Meláth testvér Máté evangéliumából a bölcsek történetéről beszélt. A bölcsek messziről indultak, de elérkeztek Jézushoz. Istennek mindenkihez egyedi útja van, hogy elérje az embert. Isten ma is szeret, Ő nem ellenségünk: Ő a mennyei Atyánk! A bölcsek leborultak és átadták ajándékaikat. Mi mit adunk át Jézusnak?
Közös énekléssel, csillagszórózással zártuk az alkalmat.

Tovább a délelőtti képekhez

Tovább a délutáni képekhez

2016. december 20. kedd, 13:21

2016 december 11 - bemerítés

Írta: írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

bemerites 2016 2Nem először "mozdult meg a parton a víz" idén a Váci Gyülekezet bemerítő medencéjében! Ezúttal 5 fiatal pecsételte meg hitét és vallástételét: Jézus az Ő életüket is megváltoztatta. Bemerítésük sorrendjében tettek bizonyságot a gyülekezet előtt: Szabó Diána, Szabó Árpád, Krcsik Barna, Győri Erik, Meláth Levente. A bemerítés szolgálatát Győri Kornél testvér végezte. Előtte elmondta: Jézus rendelésére tesszük ezt. Az újjászületés jelképe, a megtérés gyümölcse. Vallástétel után az részesülhet benne az Atya, a Fiú és a Szent Lélek nevében, aki ezt kéri. Majd a fehér ruhások közös hitvallása hangzott el, ami után megtörtént az alámerítésük. 

Átöltözésük alatt Meláth testvér a Máté 28:16-20 alapján hirdette az igét: hitünk alapja a feltámadt Jézus Krisztus. Jézus "végrendelete" az volt, hogy menjünk szét a világba, mondjuk el tetteit, tegyük tanítvánnyá az embereket. Szeretet-közösséggé kell lennie a gyülekezetnek, ahová hívhatjuk őket. Ha engedelmeskedünk a parancsnak, akkor velünk lesz a világ végéig. Ha Istenben gyökerezik az életünk, annak áldásai vannak:1, találkozhatunk Vele, vehetjük a Szent Lélek ajándékát. 2, Isten szabaddá tesz, így mi is el tudjuk engedni a bűneinket. 3,Olyan közösség (gyülekezet) tagjai lehetünk, ahol Jézus is ott van és a tagok is.
Visszaérkezésük után új testvéreinkért áldást kérve Lakati Péter, Tóth Zoltán, Győri Kornél és Meláth Attila imádkozott. A gyülekezet nevében 1-1 ajándékkönyvvel köszöntötte Őket Tóth Zoltán. Alkalmunk szeretetvendégséggel zárult, ahol mindenki személyesen is köszönthette, tanácsolhatta új testvéreinket.
Hűségben maradjanak meg Istenünk szolgálatában, kísérje életüket Utunk áldása!

Tovább a képekhez!

2016. december 20. kedd, 13:15

Gyermekbemutatás - Jóföldi Jonatán

Írta: Atha
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

jofoldi jonatan2016. november 27-én imádkozhattunk Jóföldi Jonatánért a gyülekezet közösségében. Bence és Abby második gyermeke szelíden tűrte a szent megpróbáltatást. A gyülekezet gyermek serege egy újabb kis harcossal bővülhetett. Meláth testvér köszöntötte a fiatal házaspárt és rövid bátorítás után a szülők majd a lelkipásztor imádkozott, áldást kérve a kisgyermek életére. A köszöntést a gyermekek éneke követte, majd Kovácsné Gombai Enikő személyes hangvételű köszöntése hangzott el. Kiemelte, hogy mennyi örömet, meghitt pillanatot jelenthet a várt gyermek nevelése a "neki megfelelő módon".
Isten gazdag áldását és vezetését kívánjuk az egész család életére és sok-sok örömet a cseperedő gyermekek nevelésében.

Tovább a képekhez!

2016. november 27. vasárnap, 16:20

Tiniprogram 2016.november 19.

Írta: írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

falmaszasFárasztó programjuk volt novemberben a tiniknek! A falra kellett mászni tőle - ugyanis ez volt a feladat!
A váci ba-rock boulder mászóterembe mentünk, ahol kedvükre mászhattak! Egy terem több mászófali résszel volt berendezve, kaptak a mászáshoz cipőt - és gyerünk: irány a plafon! Az elején könnyebb feladatok voltak, majd ahogy megbirkóztak vele, egyre nehezebb "utakat" kaptak. Azt hitték, hittük, hogy ez könnyebb feladat, de viszonylag hamar elkezdett fájni, remegni a kezük, lábuk a megerőltetéstől. De azért csinálták, élvezték!
(Lehet, hogy a szülőknek is ki kellene próbálni, hogy ha azt mondják, a falra mászok tőled - akkor tudják, hogy miről beszélnek?)
Mindenesetre a tiniknek egy jó programjuk volt!

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
8. oldal / 130

Menü

A perc igeverse

...és hogy senki túlkapásra ne vetemedjék, és ne csalja meg testvérét semmiféle ügyben. Mert bosszút áll az Úr mindezekért, ahogyan már előbb megmondtuk nektek, és bizonyságot is tettünk róla.
Pál I. levele a thesszalonikaiakhoz 4:6

Programok röviden

2018.01.11. csütörtök 18:00
Bibliaóra
Igehirdető: Meláth Attila

2018.01.14. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila

2018.01.14. vasárnap 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Merényi Zoltán

2018.01.18. csütörtök 18:00
Bibliaóra 
Igehirdető: Meláth Attila

2018.01.21. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila

2018.01.21. vasárnap 18:00
Ökumenikus Istentisztelet
Evangélikus templomban

2018.01.25-26. csütörtök-péntek 18:00
Ökumenikus Istentisztelet
Igehirdető: vendég

2018.01.28. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila

2018.01.28. vasárnap 18:00
Ökumenikus Istentisztelet
Refomátus templomban

2018.02.01. csütörtök 18:00
Bibliaóra 
Igehirdető: Meláth Attila

2018.02.04. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Úrvacsora

2018.02.04. vasárnap 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
BVSZ vasárnap

2018.02.08. csütörtök 18:00
Bibliaóra 
Igehirdető: Merényi Zoltán

2018.02.10. szombat
Fiatal Felnőttek Konferenciája
Előadó: Téglási Lajos

A gyülekezet részletes programjának
excel táblázata xlsxide kattintva tölthető le
(2017.dec.-2018.ápr)


 

Követés

face_small
twit