Híreink
2018. március 01. csütörtök, 08:37

Elég legyen! Legyen elég!

Írta: Merényi Zoli
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

25Február 10-én immár harmadik alkalommal rendezte meg a Váci Baptista Gyülekezet 25+ konferenciáját. Az idei találkozó témája a megelégedés volt. A nap során Téglási Lajos vecsési lelkipásztor tanította a százfős hallgatóságot.
Ennek a korosztálynak sok kihívással kell szembenéznie az életben. Sokan közülük még nem találtak házastársra, éppen karrierjük, hivatásuk elején tartanak. Fontos döntéseket kell meghozniuk életüknek ebben a szakaszában. Többségük kikerült az ifjúságból, nem találják már helyüket a konferenciákon, ezért van szükség arra, hogy erre a korosztályra is odafigyeljünk.
A jó légkörű találkozó üzenete az volt, hogy lehetünk bármilyen körülmények között, mégis lehetünk elégedettek. Bár a média, a korszellem, a reklámok, a politika folyamatos elégedetlenségben próbálja tartani az embereket, Isten megtanít minket arra, hogy tudjunk megelégedni azzal, amink van. A megelégedettség nem egy érzés, hanem egy döntés, amit mindannyiunknak meg kell hoznunk.
Az egynapos találkozón az előadások mellett lehetőség nyílt csoportbeszélgetésre, ahol a résztvevők kisebb körben mondhatták el tapasztalataikat, kérdéseiket a témával kapcsolatban. Délután kreatív programokon vehettek részt a fiatal felnőttek. Volt játékos városnézés, szabadulószoba, egész napos kihívás.
Az esti evangelizáció után teaházzal zárult az idei konferencia.

2018. március 01. csütörtök, 08:28

Imahét 2018. január 22-28

Írta: írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

regoczyIdén is eljött az ökumenikus imahét, amikor újra lehetőségünk volt egymás templomait végig járva a testvéri találkozás mellett minden este Isten igéjét hallgatni.

Hétfőn-kedden az evangélikus templomban (Meláth Attila és Rolik Róbert), kedden a kisváci "Regőczy" kápolnában (Detre János) volt a befogadó gyülekezet. Itt látták testvéreink vendégül szeretetvendégség keretében a híveket. Szerdán a deákvári rk templomban (dr Borsi Attila), csütörtökön - pénteken imaházunkban, szombaton a Damjanich téri Hősök templomában (dr Csáki Tibor), vasárnap a kisváci Református templomban (Dr Beer Miklós) lehettünk együtt.

Csütörtökön Csuka Tamás református tábori püspök hirdette az igét Lukács 18 azon mondata alapján, hogy Bartimeus kiáltott Jézushoz: "Jézus, Dávid Fia, könyörülj rajtam"
Az imádság egy speciális fajtája a kiáltás, a lélek kétségbeesett állapotából ered. Bartimeus Jézushoz kiáltott és megváltozott az élete. Sok áldás azért nem ér el hozzánk, mert nem vesszük komolyan Jézust, nem hisszük el, hogy szükségünk van Rá, és csak Rá van szükségünk. Lássuk be, hogy kegyelmére szorulunk, nem érdemlünk semmit. Fogadjuk el Isten akaratát, ne a sajátunkat erőltessük rá.
Az ifjúság és az énekkar szolgált az alkalmon.

Pénteken Bubrik Miklós görög katolikus pap szolgált Lukács 12 alapján: A gazdagság veszélye, hogy a "megérdemlem" szemlélet lesz uralkodó az életünkben, gondolkodásunkban. A gazdagsággal akarjuk irányítani a világ forgását. Át kell alakítani a gondolkodásunkat!
Nem az tesz emberré minket, amink van, hanem amit adunk és ez tesz igazán gazdaggá is minket. Ne várjunk nagy dolgokat!
Adjuk oda a kicsit és az nagyra nő, összeadódik, Isten megáldja azt. A hit legyen az első az életünkben, hiszem mindent felülről kaptunk. Semmi ne vegye át a hit helyét!
A zenei szolgálatokat ezen a napon is az ifjúság és az énekkar adta.

2018. március 01. csütörtök, 08:21

2018.január 27 - Tini program - korcsolyázás

Írta: írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

korcsolya 1 530x298A tinik januári programja (stílusosan) a korcsolyázás volt. Sok gyerkőcnek volt kedve ehhez a programhoz. Néhány tesóval és néhány bátor szülővel (nem csak nézőként!) kiegészülve rótta a köröket a csapat. A nagyobb létszámot kihasználva fogócskázni (ill. kendőt rabolni) és szlalomozni is lehetett. Egy és fél óra volt a korcsolyázási lehetőségünk, de volt, aki közben többször is kijött energia pótlásra, hiszen (ahogy mondták:) rég volt már a reggeli! Az idő leteltével kipirosodott arcokkal, jobban-kevésbé kifáradva jött le a pályáról a csapat.

2018. március 01. csütörtök, 08:18

2018. január 13 - Royal Rangers kirándulás

Írta: írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

nogradi varMegint csak volt gyülekezetünkben (is) 13 gyerek és 5 felnőtt, akik esőt megvető bátorsággal kirándulni mentek a romhányi Royal Rangers csapattal. A Nógrádi vár volt a cél. Vonattal ment, jött a csapat. Az odafelé vezető út igencsak sáros, csúszós volt, de a résztvevők élvezték (gondolom a gyerekek különösen azért, mert "engedéllyel" dagonyázhattak, csúszkálhattak a sárban...). A Nógrádi vár kilátása a felnőtteket is kárpótolta. Ott a várban várfoglalás nem volt, de háború igen: számháború, ami az ifjú harcosok körében szintén sikert aratott. A vonatra várva újabb csatára került sor.
A kimosdatás után talán a szülők újból felismerték csemetéjüket, akiket (talán?) nagyon altatni sem kellett...
Köszönjük a szervezést a romhányi csapatnak!

2018. március 01. csütörtök, 08:14

2018. január 6, 13 - házasköri alkalom

Írta: írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

feher elefantA házaskör karácsonyi alkalma évek óta a "Fehérelefánt". Ez egy jókedvvel teli, ajándékozós alkalom.
Idén is két időpont volt kijelölve, hiszen sokan vagyunk. Voltak olyanok, akik mind a két alkalmat megragadva készítették el csomagjaikat.
Hogyan milyen volt a hangulat? A leírásnál többet mondanak el a képek! Nézd meg azokat, és ámulj a sok "értékes" ajándékon!
Tovább a képekhez 2018.jan.6
Tovább a képekhez 2018.jan.13.

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
6. oldal / 136

Menü

Igehirdetések videón!

youtubelogo

A perc igeverse

Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.
Pál I. levele a thesszalonikaiakhoz 5:16-18

Programok röviden

2018.09.06. csütörtök 18:00
Bibliaóra 
Igehirdető: Meláth Attila

2018.09.09. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Marton Zsolt
Vác Alsóvárosi Református Templomban

2018.09.13. csütörtök 18:00
Bibliaóra
Igehirdető: Meláth Attila

2018.09.16. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Vác Alsóvárosi Református Templomban

2018.09.20. csütörtök 18:00
Bibliaóra 
Igehirdető: Meláth Attila

2018.09.23. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Vác Alsóvárosi Református Templomban

2018.09.27. csütörtök 18:00
Bibliaóra
Igehirdető: Merényi Zoltán

2018.09.30. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Merényi Zoltán
Vác Alsóvárosi Református Templomban

2018.10.04. csütörtök 18:00
Bibliaóra
Igehirdető: Meláth Attila

A gyülekezet részletes programjának
excel táblázata xlsxide kattintva
 tölthető le

(2018.szept.-2019.jan.)


 

Követés

letöltés
face_small