2008. április 03. csütörtök, 18:04

A nemesedett majom

Írta: Martonné Lakati Viktória
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

A nemesedett majom nem a tengeri nyálkától származik, (amint azt néhány tudós gondolja), hanem a majomtól. A hosszú évezredek alatt sokat fejlődött, így ma már igen nagy mértékben különbözik a közönséges majomtól.majom1.jpg


A majom például nem ír verseket, nem sakkozik, nem épít szép templomokat, nem olvas újságot, nem vacsorázik gyertyafénynél, nem ábrándozik a szerelem szépségeiről, nem hiszi el, hogy a papír írta a könyvet (genetikai kód), nem dolgozik számítógéppel, nem tanul filozófiát, és nem politizál; a nemesedett majom azonban mindezt megteszi.
Ami a vallást illeti, a nemesedett majmok zöme többistenhívő. A leggyakoribb istenek: tudomány, divat, Jóisten, televízió, szex, magnetofon, sör, Kiskegyed, cigaretta, autó, könyv, Beatles együttes, valamint a nemesedett majom saját személye. A legfőbb isten neve: Szervetlen Anyag. Nagyon csodálkozom, hogy ez idáig nem építettek neki templomot, pedig igazán megérdemelné.
Néhány merész nemesedett majom azt állítja, hogy csak egy Isten van, aki valóságos: a Biblia Istene. Mondanom sem kell, hogy ez mennyire felháborító! Sürgős intézkedésekre van szükség ez ügyben, hogy a normális élet fel ne boruljon!
De most menjünk tovább. Egy nemesedett majom élete lényegében két végtelen időszak közé esik. A születést megelőző végtelen időszak — mivel az Anyag örökkévaló — és a halál utáni végtelen időszak közé. Ez a tény sokakban félelmet kelt, de számos érzéstelenítő (pl. a sör) simán leküzdi ezt a problémát.
Sok nemesedett majom piros pontot kap önmagától, ha bizonyos dolgokat megtesz az élete során. Így például dicsőségnek számít, ha valaki legalább egyszer életében bunyóba keveredik. Még jobb a helyzet, ha ő maga kezdeményezi. Az is jó pont, ha egy nemesedett majom kedveli az aranyköpéseket. Például: „Mi a jobb egy pohár konyaknál? Még egy pohár konyak." — és hasonló bölcsességek. Százezer kávé elfogyasztása az egész élet folyamán szintén egy nagy piros pontot ér. Az se árt, ha valaki az UFO-kat tanulmányozza. Szóval az a lényeg, hogy ne a Biblia legyen a téma, minden más jöhet. Persze vannak kivételek. Egyesek még tisztelik is eme könyvet, mondván, hogy egy nagyon okos ember írta őket.
majom_2.gifAmi az élet értelmét illeti, a legtöbb nemesedett majom a saját istenét tekinti az élet értelmének. Például egy autót. Azonban itt is vannak kivételek. Egyesek filozófiai dolgokban mélyednek el. Íme egy példa: vajon modellnek tekinthető-e az a gépkocsi, amelynek minden részlete megegyezik egy igazi autó szerkezeti elemeivel, de egyetlen egy csavarja fából készült? Ez egy igen érdekes filozófiai kérdés, és lám, még ez is lehet az élet értelme.
Van akinél a szerelem és büszkeség az élet értelme, míg másoknál az, hogy születünk és meghalunk. Néhány nemesedett majom különböző humoros helyzeteket részesít előnyben. Lássunk egy példát! Mondjuk, van két srác. Az egyik a hetedik emeleten beszáll a liftbe, és „megcélozza" a földszintet. A másik a lépcsőt választja, persze futva. Namármost, a lépcső-taposó előbb ér le, és imígyen köszönti a liftből kilépő barátját: — Na végre, már itt várok egy órája!
Szóval ilyen is van. De most evezzünk más vizekre. Egyes nemesedett majmok — például a szerző — igen furcsa aggyal rendelkeznek. Arra gondolok, hogy néhány dolgot egy kissé félreértenek. Itt van például „A kis kakas" című dalocska. Ugyanis nem egy, hanem három személy szerepel benne — tehát: Pál, Kata és Péter! Világos, hogy nem Pálkata Péter.
Más téma. A napokban figyelmes lettem egy bizarr versikére. A Materializmus dicsőségére való tekintettel javaslom a vers mielőbbi betiltását, és a szerző felelősségre vonását. Íme a költemény:
Darwinnal csak ez az egy a bajom: Nem vagyok én nemesedett majom!

 

Dihen István

 

Módosítás: 2010. május 03. hétfő, 12:30
vissza a tetejére